Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.

Daniil Medvedev a TOP 5-be került

LL
2019. 08. 20. 21:15:35
Daniil Medvedev a TOP 5-be került

 

A 2016 évi Young Guns Contest győztese Daniil Medvedev nyerte a Cincinatti tornát, és ezzel - 23 évesen - bekerült a világ 5 legjobb játékosa közé.

Daniil Medvedev a Cincinnati (ATP 1000) torna győztese

Daniil Medvedev a 326. helyen állt az ATP világranglistáján és 19 éves volt amikor leszerződött a francia Tecnifibre céghez. A fiatal játékos megnyerte ekkor a Young Gun Contest második évi versenyét, amely a Tecnifibre On the Road to the ATP World Tour filozófiájával megegyező és párhuzamosan futó tehetségkutató és támogató verseny. A fiatal játékos gyorsan emelkedett a világranglistán, és rövidesen már a legjobb 100 között találta magát. 2019-ben csatlakozott a Lacoste Team-hez, ezzel ő az egyik olyan Tecnifibre játékos, aki Lacoste ruházatban versenyzik. (A Tecnifibre 2018-tól fogva a Lacoste Group tagja.)

Vasárnap a moszkvai születésű játékos ünnepléssel fejezhette be a US Opent megelőző keménypályás szezont megszerezve Cincinatti-ban élete első ATP 1000-es trófeáját. A döntőben David Goffint verte meg két szettben 7-6 (7/3), 6-4 arányban. Állhatatossága végül is kifizetődött,  mivel három döntőben szerepelt az utóbbi hátom héten: először Washingtonban Nick Kyrgios győzte le, majd utána Montrealban Rafael Nadal, de harmadjára sikerült győznie David Goffin ellen. (Az elődöntőben a címvédő és világranglista vezető Novak Djokovic-ot ütötte ki a továbbjutástól.)

Az orosznak ez volt idén a 44. és a 31. keménypályán aratott győzelme. Ez egy olyan kiugró teljesítmény, amelyet idén még senkinek sem sikerült elérni vagy túlszárnyalni.

"Nehéz ezekben a pillanatokban a megfelelő szavakat megtalálnom. Fantasztikus, hogy legvégül sikerült a magasba emelnem ezt a trófeát. Kemény munka áll mögöttem, de megérte. Nem akartam még egy döntőt elveszíteni."

Tecnifibre márka igazgató, Pierre Bayssat így emlékszik vissza első találkozásukra: "Nagyon mély benyomást tett rám Daniil elkötelezettségével és koncentráló képességével, és ahogyan képes volt kihozni magából a maximumot minden ütés során. Amikor megszerveztünk a Young Guns Contest résztvevőinek egy média napot, akkor értettem meg, hogy ő valami különleges egyéniség."

Daniil Medvedev idén februárban Szófiában (ATP 250) már nyert egy tornát. A mostani győzelem a második ebben szezonban, illetve karrierjének ötödik tornagyőzelme. Ezzel a sikerrel Daniil Medvedev élete eddigi legjobb világranglista helyezését érte el (No.5.) ami biztosan további erőt ad neki a következő hetekben, hogy New Yorkban a legjobb teljesítményt hozhassa ki magából.

Daniil Medvedev a Tecnifibre TFight XTC teniszütővel és a Tecnifibre Razor Code teniszhúrral versenyzik.

Forrás: Tecnifibre Press Release 2019.08.20.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tecnifibre Gear - felszerelés
Az oldal tetejére