Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.

A fiatal teniszezők felszerelései

Vissza a főoldalra

2012 óta nagyot változott a gyerekek teniszre oktatásának rendszere, mert az ITF (Nemzetközi Tenisz Szövetség) által 2007-ben életre hívott Play & Stay program rendkívül pontosan újrafogalmazta a fiatal gyerekek oktatásának elméleti és gyakorlati oldalait. Ennek keretén belül a 10 év alatti korosztályt (Tennis 10s) három csoportra osztotta, amelyhez a különböző méretű teniszpályákat és a megfelelő paraméterekkel rendelkező kisebb teniszütőket és lassúbb teniszlabdákat engedélyezi.

A gyerekek korosztályonkénti csoportosítása a következő.

  • Stage 1: 9-10 évesek (színkód: zöld)
  • Stage 2: 8-10 évesek (színkód. narancsszínű))
  • Stage 3: 5-8 évesek (színkód: piros)

Webáruházunknak ezen oldalán megtalálhatod az összes olyan általunk forgalmazott terméket, amelyeket a 10 éven aluli gyerekek oktatására gyártanak. A termék mellett feltüntetjük a hozzá kapcsolódó színkódot, illetve a korosztályt, akinek a terméket javasolja a Play & Stay program. Azonban a gyerekek tudásszintje és fejlettsége okán természetesen el lehet térni az ajánlott méretezéstől, de ebben az esetben érdemes szakember véleményét is kikérni.

Gyerekek oktatása a teniszpályán

Hogyan válasszuk ki gyermekünknek a megfelelő méretű és tudású junior teniszütőt? Tippek a vásárláshoz:

  • a tudásszintnek megfelelő junior teniszütő kiválasztása: ha teljesen kezdő a gyerekünk, akkor bátran választhatunk olcsóbb, alumínium (alu) szerkezetű, könnyű súlyú teniszütőt, ha már képzettebb (haladó), akkor jöhet a kompozit (grafit és alu) szerkezetű közepes árfekvésű teniszütő. Ha gyerekünk gyorsan fejlődik és már a kompozit teniszütő is gátja játéka fejlődésének, akkor érdemes a legdrágább, már-már felnőtt teniszütőkkel egyenértékű teljesen grafit szerkezetű teniszütőt választani.
  • a fizikai állapotnak megfelelő junior teniszütő kiválasztása: amennyiben lehetőség van rá, érdemes szakboltba látogatni, ahol leellenőrizhető pillanatok alatt, hogy a megfelelő súlyú és méretű junior teniszütőt választottuk ki. Adjuk a gyerekünk kezébe a teniszütőt és ha akaratlanul is az ütő végét fogja meg, akkor az megfelelő méretű és súlyú, de ha a markolat felett, majdnem az ütő nyakánál ragadja meg gyerekünk a teniszütőt, akkor az minden bizonnyal nehéz neki. Ha nincs lehetőség a szakboltba menni, akkor érdemes odafigyelni arra, hogy az ütő mérete a korosztályának megfelelő legyen. Oldalainkon minden junior teniszütő mellett feltüntetjük, hogy milyen korú gyereknek felel meg a megtekintett teniszütő. Ha azonban gyerekünk a korosztályához képest fizikailag erősebb, megfontolható akár egy nagyobb méretű, ha gyengébb akkor egy kisebb méretű junior teniszütő választása az ajánlott mérethez képest.
  • dizájn: a gyerekek is nagyon fogékonyak az ütő megjelenésére, ezért vegyük tekintetbe óhajukat (akaratukat), hogy számukra melyik teniszütő a legkedvesebb. A szeretet teniszütővel sokkal gyorsabban képesek haladni a játék tanulása során.

Hogyan válasszunk junior teniszlabdát gyerekünk számára?

  • A gyerek teniszütőkhöz gyerek teniszlabda dukál. A legfontosabb tulajdonságuk a puhaságuk, mert a felnőttek által használt teniszlabdákhoz képest alacsonyabbra kell, hogy pattanjanak. A legkisebbek számára piros színkóddal jelzett szivacslabda vagy a legpuhább típusú teniszlabda, a nagyobbaknak már narancsszínű színkóddal jelzett félig puha, a legnagyobbaknak pedig egy a felnőtt labdával szinte már megegyező, de annál valamivel könnyebb és csak kicsivel puhább zöld színkóddal jelzett teniszlabda jár. Érdemes tehát nem felnőtteknek gyártott teniszlabdával gyakorolnunk gyerekünkkel a klub edzésen kívül is, mert akkor nem a feje fölé pattan fel a labda, hanem a korosztályának megfelelő magasságba, így gyorsan és könnyen tudja elsajátítani a helyes tenyeres vagy fonák ütés mozdulatait.

Vissza a főoldalra

Az oldal tetejére