Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.
Kategóriák

Megérkezett a Tecnifibre új teniszhúrja: Razor Soft

2023. 04. 28. 17:41:56 LL
Megérkezett a Tecnifibre új teniszhúrja: Razor Soft
Az biztos, hogy a legújabb, de talán az egyik legjobb poliészter teniszhúr is 2023-ban, amely megérkezett a hazai piacra 2023. áprilisában: a Tecnifibre Razor Code Soft. Daniil Medvedev idei tavaszkezdeti keménypályás siker sztorija is ennek a húrnak a használatával vette kezdetét, ami talán szintén azt bizonyítja, hogy tud valamit ez a húr.

Igazából nagyon nehéz dolog egy átlag játékosnak eligazódnia a teniszhúrok sokszínúsége között, hiszen rengeteg márka tucatnyi teniszhúrja kapható számtalan webáruház széles kínálatában. Itt most egy olyan újdonságot szeretnék neked bemutatni, amely több szempontból is egyedi, más mint a többi a teniszhúr, ez pedig a Tecnifibre Razor Soft.

Daniil Medvedev a sikeres tavaszi keménypályás szezonjában Miami-ban.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy mi az elsődleges különbség. A Tecnifibre maga a termék gyártója és fejlesztője. Ezt nagyon kevés teniszhúrmárka mondhatja el magáról. A teniszipar ilyen nézőpontból tekintve ugyanolyan mint más iparágak, ahol kevés a gyártó, de rengeteg a márkanév. A Razor Soft dobozára, illetve a 200 méteres kiszerelés dobjára rá van írva, hogy "Made in France". A teniszhúrt a francia-belga határon fekvő Wervicq-Sud városkában található, a Dalle Groupe-hoz tartozó Cousien Composite cégnél gyártják, amely résztulajdonosa a Tecnifibre sportszermárkának. Az anyacég a műszálgyártásra specializálódott, így ennek egyik terméke a Tecnifibre teniszhúr család. Még annyi kitérőt megjegyzek, hogy a márkanév sem véletlen: TECNIFIBRE. A technikai szál jelentést hordozza magában, bár a "h" betűt a márkanév kiötlésekor elhagyták az alapítók.

A Tecnifibre 1979-ben indult hódító útjára, a kezdeti időszakban a bélhúrt váltotta ki, mint egy olyan szintetikus multifilament teniszhúr, amely rendelkezik a bélhúr előnyös tulajdonságaival (rugalmas, komfortos, kézkímélő), de ugyanakkor nem megy tönkre ha esős, nedves az idő, mert műanyag, és olcsóbb. A sikernek több titka is volt és van. Saját fejlesztés és tervezés, a poliuretán használata, saját gyártás, saját tervezésű gyártósorok, és természetesen a jó minőségű termékek elkészítése mellett a hatékony marketing. A Tecnifibre X-One a francia cég jelenlegi legdrágább és legigényesebb multifilament teniszhúrja és több húrteszt alapján a legjobb ilyen teniszhúr a világon. Szerintem is igaz, mert a bélhúrhoz rendkívül hasonlít teljesítményben. De sajnos vannak hátrányai, mert az ára magas és hamarabb is szakad el mint egy poliészter típusú teniszhúr, ezért nem igazán alkalmas a versenyszintű teniszezéshez, ahol fontos a sűrűn elszakadó húrok miatt a költségek mérséklése.

A Tecnifibre a 2000-es évek elején ismerte fel a szükségességét, hogy a multifilament húrok gyártása mellett be kell lépnie a poliészter teniszhúrok piacára, amely a hőskorban (1990-es évek környéke) még az olcsó, kemény, sprőd, könyököt nem kímélő, de már akkor is tartós teniszhúrt jelentette. A Tecnifibre mára olyan ikonikus poliészter húrokkal van jelen a piacon, mint a piros színű Pro RedCode, a fekete színű és ötszögletű Black Code vagy a fehér színű Razor Code.

Tecnifibre Razor Code Soft teniszhúr tulajdonságai.

És most visszatérnék az előzmények bemutatása után a Tecnifibre Razor Softra, amely egyesíti magában a multifilament húrok és a poliészter húrok előnyeit és sajátosságait úgy, hogy ez mégsem egy hibrid teniszhúr. Ez pedig egyik részről a komfort, a másik részről a precizitás és tartósság. Mint említettem a Tecnifibre multifilament teniszhúrok poliuretánt tartalmaznak, egy olyan anyagot, amely csökkenti a káros rezgéseket, puhábbá teszi a húrt, komfortosabbá a játékot, és jobban érzékelhetővé teszi a becsapodáskor a labdát. A Tecnifibre-nek most sikerült először egy olyan modern poliészter teniszhúrt megalkotnia, amelynek húrmagjába (High Modulus Polyester) képes volt olvasztott poliuretán adalékanyagot keverni. És ettől az eljárástól olyan egyedi a Razor Code Soft, mert jelenleg nincs még egy ilyen hozzáfogható teniszhúr a piacon.

Ezt a teniszhúrt ezért ajánlom neked is, ha versenyszerű teniszt játszol, mert kíméli a könyöködet, lassítja a kifáradásodat, és katapult hatása segítségével nagyot tudsz vele ütni, de nem megy az pontosságod rovására.

Amit érdemes még egyszer hangsúlyoznom, hogy a Tecnifibre Razor Code Soft ugyanabból az High Modulus Polyester anyagból készül, mint az eredeti Razor Code, de magjában rugalmas poliuretán adalékanyagot tartalmaz, amely rugalmasabb és lágyabb tapintást biztosít. A normál Razor Code a Luxilon top teniszhúrjához, az Alu Powerhez képest merevebb és annál lassabban puhul le. Az új húr a versenytársak hasonló szoft húrjaihoz viszonyítva - Babolat RPM Soft, Luxilon Alu Power Soft, Luxilon 4G Soft - magasabb minőséget képvisel, amit mutat az a tény is, hogy csak a Tecnifibre kínál olyan puha verziót, amelyet TOP10-ben lévő játékos is használ.

Daniil Medvedev is a Tecnifibre Razor Code Soft teniszhúrt ajánlja!

Összefoglava elmondhatom, hogy a Tecnifibre Razor Code Soft az új kihívások szülötte. A legújabb teniszütő keretek sokkal merevebbek, a lendítési sebességük még hatalmasabb, ezzel a labda sebessége tovább fokozható, de ez magával hozza a pontatlanabb ütések lehetőségét. Maga a Razor Code erre született, hogy pontos ütéseket lehessen végrehajtani vele nagy erejű ütések esetében is. A TECNILAB (Tecnifibre laboratóriuma) szerint azonban ennek ára a kisebb tolerancia, a játékos gyorsabb elfáradása. A tolerancia növelésére és a kifáradás csökkentésére a Tecnifibre megoldása a Razor Code Soft, amely a Razor Code HIGH MODULUS POLYESTER anyagába olvasztott poliuretán adalékanyag (PU) társításával egy új, unikális szerkezető húr, melynek használatával a játék pontossága nem csökken, de a komfort maximálisan nő.

Tecnifibre Razor Code Soft jellemzői:
- elsősorban nagy ütéspontosság
- másodsorban a PU (poliuretán) felhasználás eredményeként kiváló komfort 

Daniil Medvedev is ezt ajánlja, hiszen ő is ezzel a teniszhúrral versenyzik 2023. februárjától!

Tartalomhoz tartozó címkék: Daniil Medvedev Teniszhúr Újdonság