Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.
Kategóriák

Novak Djokovic történelmet írt a múlt héten Cincinattiban

2018. 08. 21. 16:43:00 L&H Sport
Sokféle módon lehetséges elmondani azt, hogy mit tett és ért el az elmúlt vasárnap Novak Djokovic megszerezve első Western & Southern Open bajnoki trófeáját, de röviden: történelmet írt.

Novak Djokovic történelmet írt Cincinnatiban

 


Djokovic ezzel a bajnoki győzelmével beállította azt a rekordot , amire idáig egyetlen egy teniszező sem volt képes, mivel teljesítette ezzel a Career Golden Masters-t, ami a Grand Slam tornák utáni kilenc legrangosabb verseny megnyerését jelenti.

Novak Djokovic mostanra mindent elért, amit egy teniszező karrierje során megszerezhetett: vezette a világranglistát, győzött a Nitto ATP Finals-on, megszerezte mind a négy Grand Slam torna trófeáját, és magáénak tudhatja mind a kilenc Masters 1000-es bajnoki címet.

Djokovic a hétvégi győzelmével már 49 "Big Titles"-t (Grand Slam-ek, Nitto ATP Finals, Maters 1000-es versenyek) szerzett meg, és csak Rafael Nadal (50), valamint Roger Federer (53) tudhat nálánál többet saját birtokában. Azonban a két másik legendához képest Djokovic a nagy versenyek (Big Titles) megnyerésében sokkal jobb arányt tud felmutatni a kisebb versenyekhez viszonyítva (Tour Level - ATP 500 vagy kisebb) mint Rafa és Roger. Novak esetében 70%-os (49/70) az arány, Rafa a második 62,5%-os (50/80) és Roger a harmadik 54,1%-os (53/98 aránnyal.

Forrás: atpworldtour.com

Tartalomhoz tartozó címkék: Head Novak Djokovic