Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.
Kategóriák

Rio 2016 - Kiesett a magyar női teniszpáros

2016. 08. 08. 04:22:00 - MTI -

Rio ó2016 - Kiesett a Babos-Jani duó a második fordulóbanJani Réka-Luca (j) és Babos Tímea a román Andreea Mitu és Raluca Olaru ellen játszott mérkőzésen a 2016-os riói nyári olimpia női tenisztornájának első fordulójában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Teniszközpontban 2016. augusztus 7-én. A magyar női teniszpáros két játszmában kikapott és kiesett.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nem jutott be a legjobb 16 közé párosban Babos Tímea és Jani Réka-Luca a riói olimpián.

A magyar kettős ellenfele az Andreea Mitu, Raluca Olaru román duó volt az ötkarikás teniszközpont kilences pályáján.

Az első szettben Mitu, Babos és Olaru hozta adogatójátékát, majd amikor Jani szervált, a románok nyerték a gémet, így lépéselőnybe kerültek, s ezt meg is őrizték a végéig.

A második játszma elején Babos adogatásánál brékeltek a románok, majd 2:3-as állásnál lett volna lehetőség a visszakapaszkodásra, de Mitu úgy is hozni tudta szervajátékát, hogy 0-40-ről jött vissza társával. Jani adogatásánál megint a románok nyerték a gémet, ugyanakkor 2:5-ről is majdnem volt visszaút. A magyar páros szépen zárkózott fel, 4:5-nél több lehetősége adódott az egyenlítésre, miközben több mérkőzéslabdát is hárított. Végül a románoké lett ez a játék, és ezzel - másfél óra alatt - a mérkőzés.

"Nagyon örülök, hogy tudtam párost is játszani az olimpián, ráadásul egy régi jó barátnőmmel, Rékával - mondta Babos Tímea. - Elég nehéz napon vagyunk túl, én már itt vagyok 12-13 órája, de összességében azt gondolom, hogy ez a páros most apró kis különbségeken múlt. Voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket."

"Minden vereség megvisel, olimpián meg pláne. Ráadásul Timivel játszhattam, ez egy olyan alkalom volt, amilyen nem sűrűn lesz a karrierem során. Nagyon szerettem volna egy kicsit nyugodtabban játszani" - értékelt Jani Réka-Luca.

Tartalomhoz tartozó címkék: tenisz