Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.

Roger Federer (svájci)

Roger Federer az egyik legsikeresebb teniszező, aki rendkívül hosszú pályafutása során szinte minden lehetséges jelentős tornát megnyert, és összességében a leghosszabb ideig vezette a világranglistát. 

Roger Federer profi karrierje kezdete óta a Wilson Pro Staff teniszütővel versenyzik, amelynek jellemzője a pontosság és a relatív nehéz (340 gramm) súly. 2014-től fogva az ütő fejméretét 90-ről 97-re növelték meg, így az ütő komfortosabb lett és nagyobb ütéserőt generál (Wilson Pro Staff RF97). A Wilson 2018-ban piacra dobta a Pro Staff széria dizájnban megújult - fekete ütő fehér oldalcsíkkal - változatát, de Roger egy hónapi versenyzést követően visszatért a teljesen fekete korábbi színváltozathoz.

Roger a további komfort céljából hibrid (Wilson Champions Choice) húrozást használ: a hosszanti szál a komfort és az ütéserő céljából a Wilson bélhúrja, a keresztszál a pontosság és a tartósság céljából a Luxilon Alu Power teniszhúrja. A grip puha és nedvszívó (Wilson Pro). Roger által használt tenisztáskákat a Wilson egyedileg az ő számára tervezi, így a Tour-on más versenyző azt nem használja, és ezért a táskákat Roger aláírása díszíti.

Roger 2018. tavaszától a japán divatcég, az UNIQLO ruházatában versenyzik. Előtte a NIKE játékosa volt.

Tartalomhoz tartozó címkék: Roger Federer
Az oldal tetejére