Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.

Tecnifibre T-Fight XTC teniszütők, egy komplett teniszütő-család junioroktól a top játékosokig

L&H Sport
2018. 11. 09. 13:25:00
Tecnifibre T-Fight XTC teniszütők, egy komplett teniszütő-család junioroktól a top játékosokig

 

A 2019-es új Tecnifibre T-Fight XTC széria a 2018-ban egyesült Lacoste/Tecnifibre Group zászlóshajó termékcsaládja. A tervezés legelejétől fogva a Tecnifibre agilis tervező csapata a DNA koncepció alapján alkotta meg az új ütőcsalád egyedi megjelenését és formavilágát, ami találkozott a Lacoste márka dizájn elképzeléseivel:

  • technikai teljesítmény a Tecnifibre oldaláról
  • letisztult stílus és elegancia a Lacoste oldaláról

Tecnifibre XTC teniszütő széria 7 tagja

Amikor a teljesítmény találkozik az eleganciával.

Az új szezonra piacra kerülő megújult T-Fight széria komoly kozmetikai átalakításon esett át: egyrészt  a  dizájnerek megtartották a francia trikolor színeit, ezzel hűek maradtak a márka szellemiségéhez, másrészt nagyon modern és letisztult megjelenést adtak a széria teniszütőinek. Mivel a Tecnifibre teniszütők az ATP WorldTour hivatalos termékei, ezért erőteljes színeikkel és ultra matt festésükkel is hangsúlyozzák teljesítmény voltukat. A T-Fight teniszütők között bárki megtalálhatja a neki legjobban megfelelőt.

Daniil Medvedev a Tecnifibre T-Fight XTC teniszütővel versenyzik.

Mi jellemzi a teniszütő-család tagjait?

A T-Fight széria 7 teniszütőből áll, ami napjainkban az egyik legszélesebb kínálatot jelenti a teljesítmény teniszütők között. A Tecnifibre, mint specialista felismerte, hogy minden egyes játékosnak mások a szükségletei, ezért az ütőcsalád tervezése során prioritást kapott az, hogy a játékosoknak többféle típusa létezik. Mindegyik játékstílust alaposan megvizsgálták, hogy ahhoz a legmegfelelőbb teniszütőt alakíthassák ki. Ennek következtében a 300 gramm alatti T-Fight teniszütőket teljesen újratervezték a nagyobb érzékenység céljából a korábbi változatokhoz képest:

  • megnyújtott markolatot alakítottak ki, a kétkezes játékosok.
  • eli-square nyélkeresztmetszet, különleges hibrid kialakítás az ellipszis és négyszögletes formák ötvözésével, melynek eredménye a megnövelt ütéserő mellett a még nagyobb stabilitás.
  • új húrkiosztás (16x19) kevesebb keresztszállal, növeli a katapult hatást, nagyobb ütéserőt és jobb labdaérzékelést generál.
  • XTC Construction, exkluzív szerkezet a markolat felett, amely a stabilitást és a labdaérzékelést növeli.
  • EZ Lock+ egyedi húrvezető dizájn, könnyebbé teszi a húrozást.

Tecnifibre XTC teniszütők

A gazdag, hét modellből álló teniszütő kínálat alapvetően háromféle csoportba sorolható:

  • könnyű teljesítmény teniszütők: fiatal versenyzőknek és idősebb klub játékosoknak készül 100-as fejmérettel háromféle súlyozásban (265/280/295 gramm).
  • rugalmas, erőteljes teljesítmény teniszütők: igényes játékosoknak, akik a hagyományos, de rugalmas keretet szeretik pörgetős játékhoz 16x19-es húrkiosztással kétféle súlyozásban (300/315 gramm).
  • kontroll teljesítmény teniszütők: azoknak a top játékosoknak, akik a hagyományos keretet kedvelik stabilitással, pontossággal a nagy erejű ütéseikhez. Kétféle súlyozásban (305/320 gramm) 18x19-es sűrű húrkiosztással kaphatók.

A Tecnifibre T-Fight XTC széria jelentősége abban áll, hogy képes a megfelelő teniszütőt ajánlani a különböző játéktudású játékosoknak junior kortól a Tour versenyeken résztvevőkig. Erre kiváló példa a francia Jeremy Chardy, aki a T-Fight 305 XTC teniszütővel versenyzik mindenféle változtatás, kézhez igazítás nélkül a gyári specifikációhoz képest.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Technológia Tecnifibre Teniszütő
Az oldal tetejére