Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.

Tecnifibre T-Rebound Tempo: egy innovatív megoldás, ami forradalmasíthatja a női teniszt

teniszTOP.hu - 2019. 05. 17. 16:10:00
Tecnifibre T-Rebound Tempo: egy innovatív megoldás, ami forradalmasíthatja a női teniszt
A Tecnifibre T-Rebound Tempo az első teniszütő széria a világon, amit kizárólag a női játékosok igényeihez alakítva fejlesztettek ki. 
A Tempoval a Tecnifibre palotaforradalmat csinált a világ teniszéletében.
Tecnifibre Trebound Tempo2 teniszütővel versenyzik Daria Kasatkina

Miért van szükség egy "csak nőknek" teniszütő családra?

A válasz igen egyszerű: ma a női játékosok aránya 30% körül mozog a világban, de akadnak országok ahol ez az arány akár 50%-os is lehet. A nők férfiak számára tervezett teniszütőket használnak, és ezt mindenki normálisnak tekinti.

Ha végig gondoljuk ezt, egyáltalán nem normális! Más sportágakban, mint például a golfban vagy a síben már több mint egy évtizede külön figyelmet fordítanak arra, hogy a használatba kerülő eszközök alkalmazkodjanak a sportoló élettani jellemzőihez.

A Tecnifibre ennek a következetlenségnek a megszüntetése céljából fejlesztette ki a Tempo teniszütő szériát. - Célunk az, hogy a megfelelő terméket a megfelelő személynek ajánljuk. A TEMPO csak egy megvalósulása annak a gondolkodásnak, amely a tenisz társadalom 50%-ra jellemző - nyilatkozta Laurent Blary a Tecnifibre termék-menedzsere.

Tecnifibre Trebound Tempo2 teniszütő család

Milyen módon alkalmazkodik a TEMPO a nőkhöz?

A Tecnifibre nem egy új kozmetikai vagy másként mondva női dizájnnal, hanem szerkezetében eltérő modellel lépett elő. A TEMPO esetében kialakítása során elsődleges szempont volt a női test felépítésének figyelembe vétele azért, hogy a megfelelő terméket lehessen kínálni a nőknek.

A teniszütő rövidebb a jobb lendíthetőség céljából, a súlya azonban megegyező a hasonló ütőkhöz viszonyítva. A súlyközéppontja úgy került kialakításra, hogy az ütéserő a lehető leghatékonyabb lehessen.

Tecnifibre Trebound Tempo2 teniszütő egy női játékos kezében

Milyen eredményeket hozott a játékosok által tesztelt TEMPO a pályán?

A teszteket számos különböző korú női teniszezővel és a Trackman (adat felvevő és elemző szoftver, amely képes a játék során mérni a játékos teljesítményét, ütéseit) segítségével végezte a Tecnifibre és az alábbi eredményeket kapták:

  • 10%-kal erőteljesebb labdapörgés
  • 33%-kal nagyobb ütésbiztonság
  • 88%-a a játékosoknak úgy érezte, hogy az ütővel való játék sokkal könnyebb

Bővebben a Trackman által mért különbségekről női és férfi játékos között itt olvashatsz: kattints ide

A Tecnifibre véleménye tesztjei alapján az, hogy nem kell mindenkinek ugyanazzal az ütővel játszania, mert a profik számára készített teniszütő nem mindenkinek felel meg! A teniszütő család ezért hatféle teniszütőből áll, amelyek között mindenki megtalálhatja a neki legjobban megfelelőt. 

  • A Tempo2 teniszütővel a profik közül Daria Kasatkina (orosz) és Sachia Vickery (USA) versenyzik.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tecnifibre Teniszütő