Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.

Támadó játékra született: Tecnifibre TF40

LL
2022. 02. 13. 19:16:00
Támadó játékra született: Tecnifibre TF40
Versenyzőknek kétféle súlyozással és kétféle húrkiosztással. Ilyen ütőcsalád nincs még egy a teniszütők piacán.

A tenisz egy olyan küzdő sport amely állandóan szembesít az aktuális helyzettel, éppen ezért alapvető kérdés a helyes stratégia, az erő és a kontroll, a támadás és a védekezés, az elkötelezettség és a függetlenség közötti helyes egyensúly megválasztása.

A Tecnifibre TF40 széria teniszütői a fenti bonyolult helyzetek megoldásában lehetnek segítségére azoknak a játékosoknak, akik a teniszezés technikai tudásának a birtokában vannak és versenyzői ambíciókat dédelgetnek vagy már karrierjük kezdeti lépéseit megtettek. 

Tecnifibre TF40 teniszütők a teniszpálya hálójának támasztva

A Tecnifibre 40. születésnapja alkalmából indította el 2019-ben a kontrollt előnyben részesítő versenyzők számára gyártott új teniszütő sorozatát a TF40 szériát, amely először csak kétféle súlyozású (305/315 gramm) és csak sűrű húrkiosztású (18x20) teniszütőből állt. 2022-ben a család megújulva és kibővülve került a teniszütők széles piacára, mert a Tecnifibre az igényeket felmérve és felismerve párhuzamosan megjelentette a kétféle súlyozású teniszütőt ritkább húrkiosztással (16x19) is. Ennek az innovációnak köszönhetően mostantól a versenyzők megtalálhatják súlyban és húrkiosztásban a számukra legmegfelelőbb támadó típusú teniszütőt.

A Tecnifibre TF40 család kibővítése azt is jelenti, hogy ezzel a szériával a Tecnifibre a versenyütők piacán az élre kíván törni, hiszen ilyen típusú kínálattal jelenleg egy gyártó sem áll rendelkezésre a játékosok számára. (Hasonló kínálata például a Wilsonnak is van, de csak egyféle súlyozással (305 gramm): a Wilson Blade 98 16/18).

Tecnifibre TF40 teniszütő játékossal

Négyféle teniszütő típusai:

 • Tecnifibre TF40 305 16M - rugalmasság, pörgetés
 • Tecnifibre TF40 305 18M - pontosság, manőverezhetőség
 • Tecnifibre TF40 315 16M - nagy ütéserő, pörgetés
 • Tecnifibre TF40 315 18M - nagy ütéserő, pontosság

Tecnifibre TF40 és Arthur Rinderknecht

Arthur Rinderknecht a Tecnifibre TF40 305 18M teniszütővel versenyzik.

A Tecnifibre TF40 teniszütők jellegzetességei

Kontroll és stabilitás:

 • RS Sharp szekció: a TFight széria speciális ötszögletű keret szekciója helyett négyszögletes az ütő profilja, ezzel  a labda becsapódásakor kevésbé deformálódik a keret, stabilabb érzékelést és pontosabb ütést téve lehetővé.
 • Hab a keretben: a keret belül habbal teljesen  fel van töltve, növeli a komfortot, csökkenti a karra ható káros rezgéseket.

Játékélmény:

 • Megnövelt húrvezető és ütköző: szélesebb és hosszabb húrvezető fűzőlyukak a teniszhúr számára, megnöveli a húr rugalmasságát és toleranciáját.
 • 18x20 húrkiosztás: tökéletes játékélmény és pontosság, a húrnak hosszabb élettartamot biztosít.
 • 16x19 húrkiosztás: erőteljesebb játékélmény és pörgetés

Trendi megjelenés:

 • Arculat: fehér alapon a Tecnifibre színek (kék és piros) hangsúlyozzák a hivatalos Tour kódokat. Dinamikus és modern mintázatú dizájn a trendi és exkluzív stílusú megjelenésért.

Szerkezet:

 • Dynacore XTC (Xtreme Touch Construction): Dynacore technológiájú grafit és poliészter szálak ötvözetéből kialakított különleges megerősítés a markolat felett. Kiváló stabilitást és labdaérzékelést tesz lehetővé.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tecnifibre Teniszütő
Az oldal tetejére