Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.

Teniszütő húrozás üzletünkben

A húrozást üzletünkben tapasztalt szakembereink végzik elektronikus húrozógépen. A húrozás munkadíja 1 900 Ft. A húrozandó teniszütő(k) üzletünk nyitvatartási idejében adható(k) le, illetve az elkészült ütő(k) vehető(k) át.

Amennyiben a teniszhúrt nálunk vásárolod meg, abban az esetben a húrozás munkadíja ingyenes.

  • Hétfő - Csütörtök: 10.00 - 18.00
  • Péntek: 10.00 - 17.00
  • Üzletünk címe: 1114 Budapest, Ulászló utca 40.
  • Telefon számunk, amennyiben bármilyen kérdésed merülne fel: 1/212-6560

Előfordulhat, hogy a húrozás megrendelésekor nincsen elképzelésed arról, milyen feszességre kellene az ütődet behúrozni. Ebben az esetben 25-24 kg keménységre feszítjük meg a teniszütődben a húrt.

Kétféle húrtípusból válogathatsz, a rugalmasabb multifilament teniszhúrokat a 300 gramm alatti teniszütőkhöz ajánljuk, mert nagyobb ütéserőt és komfortot biztosítanak, míg a poliészter típusúakat a 300 grammnál nehezebb ütőkhöz ajánljuk, mert pontosabbak és kevésbé szakadnak.

Miért multifilament? Mivel a könnyebb teniszütőkben kevesebb az anyag, ezért kevésbé toleránsak, rosszabb a rezgéscsillapításuk és nem túlságosan robbanékonyak, így fontos lehet a kar és a könyök kímélése céljából inkább a drágább és esetenként gyorsabban is elszakadó, de robbanékony multifilament teniszhúrt választani. A multifilamet teniszhúrok jellemzői: kiváló rezgéscsillapítás, komfortos játékérzet és rugalmasság.

Miért poliészter? A nehezebb (300 gramm vagy több) teniszütők jobb rezgéscsillapítással rendelkeznek, toleránsabbak és használóik jobb fizikai állapotban vannak, mint a többi játékos. Rájuk a technikailag magasabb képzettség és nagyobb játékerő jellemző. Ezért ezek a játékosok nyugodtan használhatják a poliészter teniszhúrokat, amelyeknek jellemzői a következők: tartós, jó kontroll, erőteljes pörgetési kapacitás és a szálaknak az eredeti állapotba való visszarendeződése.

Ahhoz, hogy a választásodat megkönnyítsük, az alábbiakban a legkedveltebb teniszhúrokat soroljuk fel, és az áraikat:

  • Tecnifibre Synthetic Gut: 2 500 Ft (rugalmas húr, gazdaságos megoldás)
  • Kirschbaum Black Shark: 2 900 Ft (amatőrök és versenyzők számára, tartós húr, pörgetéshez, gazdaságos megoldás)
  • Tecnifibre Black Code: 3 900 Ft  (igényes amatőrök és versenyzők számára, tartós húr, pörgetéshez)
  • Luxilon Big Banger Au Power: 5 700 Ft (igényes amatőrök és versenyzők számára, tartós húr, kiváló kontroll és ütéserő, a top versenyzők közül is rengetegen használják)
  • Tecnifibre TGV: 6 000 Ft (igényes amatőrök számára, rugalmas és komfortos, aki hajlamos a teniszkönyökre, annak ez a húr kifejezetten ajánlott)
  • Tecnifibre X-One: 6 600 Ft ( a legjobb szintetikus teniszhúr, bélhúr minőség, a húrtesztek éllovasa évek óta)