Az oldal Cookie-kat használ, hogy neked a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Az oldal további böngészésével elfogadod ezt. A részleteket megnézheted az "Adatvédelmi nyilatkozat"-ban.
Kategóriák

Roger Federer és a Wilson Sporting Goods Co. új, közösen tervezett Pro Staff RF 97 Autograph teniszütővel léptek elő

2016. 09. 11. 00:00:00 L&H Sport
Roger Federer és a Wilson Sporting Goods Co. új, közösen tervezett Pro Staff  RF 97 Autograph teniszütővel léptek elő
Roger Federer és a Wilson Sporting Goods Co. 2016. július 20-án Chicago-ban rántotta le a leplet a közösen tervezett új Pro Staff 97 Autograph teniszütőről. Az új teniszütő 18 hónapnyi közös tervezésnek és együttműködésnek az eredménye Roger Federer és a Wilson Labs, a Wilson innovációs központja között. Roger Federer-rel közösen, a Wilson már hosszabb ideje kutatta a lehetőségét annak, hogy radikális megjelenésbeli változtatást teremthessenek meg a versenyütők kategóriájában.

"Csaknem két évvel ezelőtt határoztuk el, hogy megváltoztatjuk a DNA dizájnt versenyütőink esetében, és egy szintre emeljük a dizájn jelentőségét a technológiáéval" - nyilatkozta Hans-Martin Reh, a Wilson Racquet Sports ügyvezető igazgatója."Ebben a folyamatban mi szétszedtük apró részeire a ma teniszütőjét, és újra terveztük kívülről-belülről. Roger segítségével és rálátásával elmozdítottunk minden szükségtelen alkotórészt, és rendkívül aprólékos munkával megalkottunk egy új kinézet és érzést egy olyan teniszütőben, amely ez idáig nem létezett.

"Résztvevőnek lenni bármely tervezési folyamatban valóban nagyon izgalmas lehetőség, de a Wilson-nal együttműködni az számomra a legkülönlegesebb dolgok egyike, hiszen egész életem során mindig Wilson teniszütővel játszottam" - mondta Roger Federer. "Jól emlékszem arra a pillanatra, amikor apámmal teniszütőt 
mentem vásárolni, és rámutattam egy Wilson teniszütőre, hogy azt vegye meg nekem. És most, én vagyok az aki abban segít, hogy a teniszütőm kinézetre és érzésre olyan legyen, mint én. Ez a teniszütő valóban egyedi, és remélem minden játékost inspirálni fog, aki majd a kezében tartja."

Wilson Pro Staff RF 97 Autograph 2017 teniszütőAmit tudni érdemes a 2017-es Pro Staff RF 97 Autograph dizájnról

Az új 2017-es Pro Staff RF 97 Autograph ütőt letisztult modern formák jellemzik, mint Roger Federer elegáns játékstílusát és merészségét a pályán. Az ütő kinézetének alapját képezi a két kiváló minőségű szín, a Fekete Bársony és a Szmoking Fekete. A matt Fekete Bársony egy sima, lágy, fény-elnyelő fedő réteget képez, olyan ’érzést’, vagy tapintási érzetet nyújt a támadó játékosok részére, mint Roger Federer. Ezeket a típusú fedőrétegeket, vagy festékeket korábban még nem használták  a tenisz iparágban.

Az ütő nyakának külső felén található egy Pro Staff logó, melynek egyedi ezüst króm betűi lézer gravírozva vannak az ütőbe, és ami egy új gyártási eljárás kifejlesztését követelte meg a cégtől.
 
Az ütő nyakának belső felén Roger Federer aláírásával egy kép található róla az alábbi szöveggel kiegészítve: "Rogerrel Svájcban tervezve. Chicago-ban konstruálva." Egy különleges tulajdonsága az új ütődizájnnak az egyszerű és elegáns króm húrvezető logó, amely finoman köti össze a húrvezetőt a kerettel. Az új Wilson Pro Staff család tartalmazza az RF 97 Autograph-ot, valamint négy másik modellt, különböző támadó játékosok számára tervezve. Roger Federer külön kérte a Wilsontól, hogy két könnyebb verziót is gyártsanak az ütőből – a Pro Staff 97 LS-t és a Pro Staff 97 ULS-t – az ő egyedi fekete a feketében dizájnnal, különös tekintettel a fiatal teniszjátékosok számára.

"Mint valaki, aki mélyen törődik e sport jövőjével, megteremtettük ezt az új Pro Staff irányzatot, hogy mindenkinek tetsszen" - tette hozzá Federer. "Ezeket a könnyebb súlyú ütőket úgy terveztük, hogy jól játszhatóak legyen gyerek számára. Ők azok az atléták, akiket nézni, és akiknek szurkolni fogok majd, és azt akarom, hogy érezzék, ez az ütő legalább annyira az övék, mint amennyire a felnőtt játékosoké."

Az új 2017 Pro Staff RF 97 Autograph hasonló Roger Federer előző ütőjéhez, és a technológiája fémjelez egy szélesebb ütőkeret vastagságot, ami szignifikánsan növeli az erőt, továbbá egy nagyobb ütőfej méretet, ami a jobb találati pont érzését növeli; mint a korábbi generációk. Az ütőnél szövött grafitot használtak, hogy fenntartsák a tiszta, konzisztens érzést, amit a játékosok a Pro Staff családdal már korábban megismertek és megszerettek.

A cikk alapja a Wilson Sporting Goods Co. sajtó közleménye: Chigaco, 2016. július 20.

Wilson Pro Staff RF 97 Autograph 2017 teniszütő

 

Megosztás
Tartalomhoz tartozó címkék: Wilson Tenisz technológia